Hej!
Nu har jag sportlov och kan baka lite extra mycket. Igår firade vi min lillasysters födelsedag och därför gjorde jag en gammal klassiker, havreflarn. Enligt mig ska dessa vara knäckiga och sega, då blir de så himla goda!

Recept för ca 25 kakor
125 g smör
3 1/4 dl havregryn
1 ägg
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljpulver
Börja med att smäta smöret. När det är helt smält häller du ner havregrynen i kastrullen och rör om så grynen är helt täckta i smör. Vispa ägg och socker tills det blir vitt i en separat skål. Häll sedan i havregrynen. Blanda de torra ingridienserna för sig och blanda sedan ner i havregrynblandningen. Rör om lite lätt. Häll sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen, 175 grader ca 6 min. Ta sedan ut och skär i mindre bitar, lättast är det om du har en pizzaslicer men en vanlig kniv funkar också. Låt svalna något innan de serveras.

1 kommentarer
Hedvig Isacson
19 Feb 2015 09:53
jaha. Du gör dina havreflarn som kolasnittar. Själv gör jag mina runda. Men det hade jag aldrig tänkt på, att man kunde göra dem på något annat sätt. Hur gammal är du förresten? Tänkte eftersom du hade sportlov nu. Kram
Kommentera