Hej!
 
Härligt med våren, tycker ni inte det?
 
Denna vecka har jag jobbat mina första timmar på mitt nya jobb. Att göra något nytt tycker jag alltid tar på krafterna. Att då kunna komma hem, koppla av och baka något gott blir då extra uppskattat. Det måste vara något av det härligaste som finns!
 
I måndags bakade jag därför dessa ljuvliga Cupcakes med kakdegsfrosting. Bara namnet låter ju som en dröm! De blev sådär farligt goda och är absolut mina nya Cupcakefavoriter. Att inte dela med sig av receptet känns omöjligt. 
 
12 muffinsar
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl rapsolja
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk 
1 krm salt
 
Frosting
2/3 dl strösocker
2/3 dl farinsocker
100  g smör
2 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
 
 
Börja med att göra muffinsarna. Vispa socker och ägg tills det blir vitt. Det är tråkigt att vispa, det är det, men jag lovar att det lönar sig! Rör ner rapsoljan i smeten. Blanda de torra varorna och för sig, viktigt att sikta mjölet för att undvika eventuella klumpar. Rör sedan ner i sockersmeten och tillsätt mjölk eller vatten plus lite salt. Häll upp i muffinsformar och fyll till hälften. Sätt in i ugnen, grädda på 200 grader i ca 12 min. Ta ut och låt svalna.
 
Under tiden kan du göra kakdegsfrostingen. Börja med att vispa strösocker, farinsocker och smöret i ca 4 minuter. Tillsätt mjölken och vispa lite mer. Sikta ner vetemjölet och saltet, en deciliter i taget och vispa mellan varje gång. 
 

Lägg upp frostingen i en spritser och spritsa ut på muffinsarna. Har du ingen spritser går det bra att bara bre ut det med en kniv istället. 
 
VARNING! SMAKA INTE AV DESSA MUFFINSAR FÖR NÄR DU VÄL TAGIT EN TUGGA, JA DÅ ÄR DET OMÖJLIGT ATT SLUTA! 
 

Kommentera

Publiceras ej