Hej!
I söndags hade jag en av de mysigaste kvällarna på länge. Som den i kompisgänget med en bakblogg brukar jag, elller min kära vän @baka_pa_grammet ofta vara ansvariga för efterrätterna. Vad ska man då göra till någon som fyller arton? Att göra en klassisk födelsedagstårta är roligt, men att göra glass är ungefär 1000 gånger roligare.
![](https://cdn1.cdnme.se/4591691/9-3/img_3347_553e8b2a2a6b228f58c4e189.jpg)
Är ni precis som jag, galna i kladdkaka är detta den godaste glassen ni någonsin kommer smaka. Detta lilla underverk består egentligen av de bästa av två världar, kladdkaksbitar och gräddig vanlijglass. Helt underbart!
![](https://cdn2.cdnme.se/4591691/9-3/img_3342_553e8af9ddf2b361b7888fea.jpg)
Hemmagjord glass med kladdkaksbitar
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk kakao
Ev 100 g hackad choklad
Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
kladdkaksbitar
![](https://cdn1.cdnme.se/4591691/9-3/img_3329_553e8abc2a6b228f827ab376.jpg)
Börja med att göra kladdkakan. Rör ner äggen och sockret, vispa inte. Sikta ner vetemjölet. Rör om. Smält smöret på låg temperatur i en kastrull. Häll ner det smälta smöret i sockersmeten. Sikta ner kakaon. Vill du ha i hackad choklad i kakan häller du i ner det nu. Blanda om med en slickepott så smeten blir jämn. Häll över i en smörklädd form (ca 20-25 cm i diameter).
![](https://cdn3.cdnme.se/4591691/9-3/img_3349_553e8b37e087c3207c2e5174.jpg)
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 18 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär i mindre bitar, ca 1 1/2 cm i diameter.
![](https://cdn2.cdnme.se/4591691/9-3/img_3340_553e8ad89606ee44d0389441.jpg)
När du skurit kakan i mindre bitar är det dags för att göra själva glassen. Vispa grädden med elvisp i några minuter. Det är viktigt att grädden är tillräckligt hårt vispad. Bildas det tydliga spår efter vispen i grädden är den tillräckligt vispad.
![](https://cdn2.cdnme.se/4591691/9-3/img_3334_553e8acb9606ee4553ee6ab0.jpg)
Häll sedan ner den kondenserade mjölken. Rör om med en slickepott så smeten blir jämn. Häll ner kladdkaksbitarna. Rör ännu en gång om så smeten blir jämn.
![](https://cdn1.cdnme.se/4591691/9-3/img_3344_553e8b17e087c320a214266b.jpg)
Häll över smeten i en burk med lock (eller täckt med plastpåse) och sätt in i frysen i ca 6 timmar. Klart! :)
![](https://cdn1.cdnme.se/4591691/9-3/img_3343_553e8b072a6b228fa710240a.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4591691/9-3/img_3341_553e8aea2a6b228fda58b7b1.jpg)
2 kommentarer
Fani
28 Apr 2015 13:20
Åh, så gott det lät och såg ut! Måste pröva någon gång :)
Robert
04 May 2015 10:50
Hej.
En fråga, hur kan jag komma i kontakt med dig? Maila gärna mig så svarar jag om mitt ärende. Mer om mig finner du på bloggen.
Vänliga hälsningar
Robert
Kommentera