Hej,
När jag ska baka något börjar jag ofta med att ställa mig själv frågan: Mjuk kaka eller småkaka? Igår kunde jag helt enkelt inte bestämma mig. Då slog det mig! Kombinera dessa två. Resultatet blev så himla gott, en kladdig ljus kladdkaka täckt med cookie dough, så himla självklar kombo men ändå så fantasisk.
![](https://cdn3.cdnme.se/4591691/9-3/img_2525_54faf8872a6b2288b7ffcd43.jpg)
Här kommer receptet
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjjöl
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
Kakdeg
2/3 dl strösocker
2/3 dl farinsocker
65 g smör
2 msk mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
100 g hackad choklad
Börja med att göra kladdkakan. Vispa ägg och socker lite lätt. Sikta ner vetemjölet och vaniljsockret. Smält smöret och för ner i smeten. Rör om tills smöret är jämnt fördelat. Smöra en rund form (ca 20 cm i diamter) och häll över smeten i den. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Under tiden kan du förbereda kakdegen. Vispa strösocker, farinsocker och smör i ca 4 minuter så degen blir vitaktig. Tillsätt mjölken och vispa ännu lite till. Sikta ner vetemjöl, en deciliter i taget. Fortsätt vispa. Sikta ner kakaon på samma sätt. För ner den hackad chokladen och vispa (en hel del vispande) lite lätt så chokladen är jämn fördelat. Sätt in i kylskåpet och låt vila minst 30 minuter.
Ta sedan ut degen och bred ut halva degen över kladdkakan. Detta gör lättast med en kniv. Sätt in kakan i kylskåpet och så degen får stelna lite, ca 10 minuter. Ta sedan ut kakan och bred ut resten av degen. Det kan verka krångligt och tidskrävande att dela upp det så här men gör man inte det är det lätt att degen bara trillar av kakan. Jag lovar dig, så god som denna kakan blir i slutändan är det värt lite extra väntetid.
![](https://cdn3.cdnme.se/4591691/9-3/img_2521_54faf9902a6b2287cd73eb66.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4591691/9-3/img_2523_54fafa012a6b228831c486a5.jpg)
Kommentera