Här har det verkligen varit tomt allt för länge!
Denna vecka har, precis som så många veckor tidigare varit stressig. Jag har ständigt gått och tänkt att jag verkligen måste uppdatera bloggen men så fort jag ska sätta mig ner med datorn dyker nått annat upp. Det känns verkligen tråkigt att inte hinna göra det man vill göra men så får det bli ibland. 
 
Men men, den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Idag delar jag mig därför med mig av ett urgott pajrecept, slår till och med blåbärspajen. Surt möter sött, cream cheese möter lime, smaklökarna möter pajhimlen. Så himla gott och verkligen lätt att göra!
 
Pajskal
150 g smör
2 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
 
Fyllning
200 g philadelphia
2 äggulor
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
saft från två lime
 
Börja med att göra pajdegen. Dela det rumsvarma smöret i mindre bitar och blanda ut det med sockret. Tillsätt vetemjölet och vattnet. Knåda degen jämn med fingertopparna. Låt vila i kylskåpet ca 30 minuter.
 
Under tiden kan du förbereda fyllningen. Blanda ut mjukosten, strösockret och vaniljsockret. Knäck i de båda äggulorna. Dela lime i två halvar och pressa ner saften. Blanda om med en sked så sockret är jämnt fördelat. 
 
När pajdegen har vilat klart delar du upp den i två delar. Del 1 trycker du ut i en form, antingen med fingrarna eller med en gaffel och förgräddar i ugnen i ca 5 minuter på 175 grader. Efter förgräddningen häller du över limefyllningen i den gräddade formen. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter på 175 grader. Under tiden förbereder du den andra halvan av degen. Kavla ut den så den blir ca 1 cm i höjden. Skär, antingen med en kniv eller pizzaslicer ut en bit som matchar formen du har i ugnen. Ta ut kakan och lägg över den utkavlade degen så att fyllningen är helt täckt. På kanterna av formen naggar du degen lite. Pensla topplagret av degen med ett uppvispat ägg. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. 
 

Kommentera

Publiceras ej