Hej!
 
Två inlägg på en kväll, måste ju vara rekord!
 
Mitt andra recept denna kväll är min nya favoritkladdkaka. Denna kaka är farligt god, särskilt för dig som gillar knäck. En knäckig smak på något tycker jag personligen aldrig kan gå fel och visst funkar den vid annat än bara julen!
 
Här kommer recepete på knäck-kladdkakan :)
150 g smör
2 msk sirap
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
 
Börja med att smälta smöret på låg värme. Tillsätt sirapen och sockret till kastrullen och ha kvar kastrullen på låg värme. Sikta vetemjöl, vaniljsocker och kakao för sig och häll sedan ner i kastrullen.
 
 
Rör om! Höj nu värmen på kastrullen och låt smeten koka upp. Vad som är viktigt att komma ihåg är att hela tiden röra om i smeten, precis som när man gör julknäcken. Glömmer man bort detta är risken stor att smeten blir bränd. Låt smeten koka i ca 1 minut.
 
 
När detta är klart för du över smeten från kastrullen till en smörklädd (alternativt bakplåtsklädd) form. Sätt in i ugnen och grädda på 200 grader i ca 17 minuter. När du tar ut kakan kommer den vara ganska lös men detta stelnar snabbt. Kakan äts med fördel tillsammans med en klick grädde.
 
Ha en fin kväll!
 

1 kommentarer

Hanna Klasson

18 May 2015 21:55

Testade denna ikväll - den blev stenhård. Hade den inne i 15min, för att jag ville ha den extra kladdig. Istället blev den hård som sten och dryper av smör. Vad tusan hände? Vill inte ens försöka igen, känns som slöseri på ingredienser :(. Såg ju såå god ut.

Kommentera

Publiceras ej