Hej och fin söndag på er!
 
I senaste inlägget la jag ut recept på fantastiskt goda marshmallowsdrömmar och till de behövdes 1/2 burk kondenserad mjölk. Jaha, vad ska man göra av resten av burken tänker kanske ni? Har man en halv burk kondersad mjölk öppnad finns det egentligen bara två alternativ. Antingen ta fram en sked och äta direkt från burken, något som är farligt gott.
 
 
 
Vill man istället lyxa till det lite extra, kanske till söndagsfikat eller myskvällen kan man göra dessa chokladbollar. Dessa bollar är även utan kaffe vilket vanliga chokladbollar ofta innehåller.  Mjukare i konsistensen och något sötare än vanliga, helt enkelt lyxigare.
 
 
 Här kommer receptet!
 
1/2 burk kondenserad mjölk
5 dl havregryn
1 1/2 dl socker
100 g smör
3 msk kakao
Pärlsocker att rulla i
 
Har du gjort chokladbollar vet du hur barnlisgt enkelt det är och hur fort det går, Har du inte, är det bara att hälla över den konsenserade mjölken i en skål, tillsätt smör hackad i mindre bitar och sockret. Tillsätt havregrynen och knåda degen jämn med fingertopparna. Ta i kakaon och knåda ut den så den är jämn fördelad. Dela degen i mindre bitar och rulla till små bollar, storleken bestämmer du själv! Rulla bollarna i pärlsocker och sätt in i kylskåpet en stund. Klart!
 
 
 
Choklad är ju inget bra för hundar, dock vill mina alltid vara med när jag fotar utomhus. Kunde bara inte låta bli att ta en bild på min allt för fotogeniska lilla publik. 
 
 

4 kommentarer

Robex Lundgren

26 Apr 2015 11:02

mums

Elina

26 Apr 2015 11:58

Yumyum!

Fani

26 Apr 2015 14:41

De lät och såg jättegoda ut :)

Svar: Tack så mycket! :)
kladdkakskarlek.blogg.se

Anonym

27 Apr 2015 09:12

Är det kokt kondenserad mjölk eller okokt? :)

Svar: Okokt 😊
kladdkakskarlek.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej