Hej!
De senaste dagarna har jag varit helt inne i pluggvärlden, i lördags var det knappt att jag lämnade mitt rum. När jag har suttit still länge känner jag ofta att kan vara skönt att göra något kreativt, få bort tankarna från allt som har med skolan att göra och slappna av lite. Bakning funkar alltid till detta.
I söndags när jag tog en liten pluggpaus bakade jag i alla fall denna urgoda tigerkladdkaka. Jag hade länge haft tigerkaka i tankarna, det är ju en rätt fantastisk uppfinning för den som har svårt att bestämma sig mellan vanilj eller chokladsmak. Som den kladdkaksälskare som jag är fick det bli en seg, kladdig variant på tigerkaka. Överträffade mina förväntningar och enligt mig även bättre än orginalet.
![](https://cdn1.cdnme.se/4591691/9-3/img_2479_54f3702fe087c313698f8fd0.jpg)
Här kommer receptet
225 g smör
3 ägg
4 1/2 dl socker
2 1/4 vetemjöl
Mörka delen
3 msk kakao
Ljusa delen
1 1/2 tsk vaniljsocker
![](https://cdn3.cdnme.se/4591691/9-3/img_2482_54f370419606ee5e0d1ba645.jpg)
Börja med att vispa ägg och socker. Sikta ner vetemjölet, smält smöret och för ner det i smeten. Rör försiktigt om med en slikepot tills smeten är jämn.
![](https://cdn1.cdnme.se/4591691/9-3/img_2485_54f370522a6b220ae7f69941.jpg)
Häll över halva smeten i en annan skål. I ena skålen tillsätter du kakaon och i den andra vaniljsockret.
Smöra en ugnsäker form och blanda ner de båda smeterna om lott, det vill säga först 1/4 av den mörka, sedan 1/4 av den ljusa. Fortsätt så tills all smet är överförd till formen. Om du vill kan du forma snygga mönster med en sked på toppen av kakan. Sätt sedan in ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Kakan kommer vara lite kladdig i mitten när du tar ut den men det gör inget, det är ju trots allt en kladdkaka!
När kakan svalnat sätter du in den i kylskåpet minst en timme innan den ska serveras.
Som så många andra kakor blir den godast med en klick vaniljgrädde och en kopp kaffe till.
![](https://cdn3.cdnme.se/4591691/9-3/img_2483_54f36ffc2a6b220b07b7eabd.jpg)
Kommentera