Hej ni! 
 
Härligt med fredag eller hur? Efter denna vecka känner jag att lite helg är precis det jag behöver. Så skönt ska det bli och förhoppningsvis ska jag lyckas klämma in lite bakning också. 
 
Men men, ett recept har jag faktiskt att dela av mig innan jag checkar ut helt för helg. Detta är nog de segaste småkakorna jag någonsin smakat, antagligen på grund av den kondenserade mjölken och marshmallowsarna.Helt sjukt gott blev det och att inte dela med sig av receptet hade inte känns rätt!
 
Recept till ca 20 kakor
1/2 burk kondenserad mjölk
30 g smör
1 ägg
1 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Tre nävar marshmallows
 
Börja med att smälta smöret. Ta av från plattan och tillsätt den konsenserade mjölken. Blanda ägg och socker i en skål. Tillsätt mjölkblandingen i sockersmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt för sig. Sikta ner i sockerblandingen.
 
 
 
Dela marhsmallowsarna i mindre bitar, alternatlivt använd dig av ICAs minimarshmallows, så himla smidiga då du inte behöver hacka de i mindre bitar. Rör ner marshmallows i degen. Knåda degen jämn med fingertopparna. Forma till runda bollar, ca 3 cm i diametern och grädda i ugnen i ca 8 minuter på 175 grader.
 
När jag gjorde dessa var kakorna väldigt höga precis när jag tagit ut de från ugnen men sjönk så småningom ner så detta är inget att oroa sig för! 
 
Ha nu en superfin fredagskväll och är ni sötsugna, då är dessa små underverk helt perfekta! 
 
 

Kommentera

Publiceras ej