Hej!
 
Var så länge sedan jag uppdaterade här, skäms faktiskt över hur dåligt detta har sköts de senaste veckorna. Dock har jag haft mina anledningar. Att ha mock exam period var jobbigare än jag trodde och att det nu äntligen är över känns nästan ofattbart, nästan tomt ;) Nu gäller det bara att samla massa kraft och ork till ett sista år i skolan och hoppas på att stressen inte tar över allt för mycket!
 
 
Nej nu får det vara nog med skolprat. Efter en paus så lång som denna har jag samlat på mig en massa recept, och alla dessa ska ni få ta del av! Jag börjar med att dela receptet på mini-donuts som jag la upp på instagram för några veckor sedan (herregud vad tiden går fort!). Donuts är ju en kaka i en klass för sig, dessa ljuvliga runda bullar är ju bara för goda. Med mini-donutformar från Lagerhaus blir det ännu lättare att göra dem!
 
 
Donuts
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 g smör
 
Frostning
1 dl florsocker
1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk karamellfärg (inte nödvändigt)
 
Börja med att blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Tillsätt strösockret. I en andra skål vispar du upp ägget. Smält smöret och rör tillsammans med mjölken ner dessa i äggblandningen. Rör om och för över till skålen med de torra varorna. Lite rörigt må det vara men detta är endast för att degen ska kunna bli så bra som möjligt!
 
När du blandad ihop alla ingredienser penslar du donutformen med olja alternativt smör. Detta är extremt viktigt för att undvika att munkarna inte fastnar! Fyll varje form till hälfen och sätt in i ugnen i ca 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
 
Under tiden munkarna gräddas kan du förbereda frostingen. Sikta ner florsockret i en bunke. Tillsätt mjölk och karamellfärg. Rör om. När munkarna sedan är färdiggräddade och något svalnade tar du ut de från formarna. Doppa ovansidan i frostingen. Lättast blir detta om du har frostingen i en inte allt för djup skål. 
 
I min familj drog vi slutsatsen att munkarna var som godast när de var precis färdiggräddade, de var de forfarande så varma och nästan smälte i munnen. Farligt gott helt enkelt!
 
 

Kommentera

Publiceras ej