Hej!
Jag har nu äntligen börjat fota med en riktig kamera, tidigare var det bara mobilen. Att sätta sig in i denna enligt mig avancerade kamera tar lite tid så ni får ursäkta bildkvaliten, jag jobbar på det! I alla fall så har vi tradition hemma hos mig att alltid äta söndagsmiddagar och jag älskar att ansvara för efterrätten. Igår bakade jag därför denna SUPERKLADDIGA ljusa kladdkaka med touch av kola. Blev väldigt god, särskilt med lite grädde till.
Recept till en kaka
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 burk kondenserad mjölk

Vispa äggen och sockret lite lätt. Sikta ner vetemjölet. Smält smöret och häll sedan ner detta med de övriga ingredienserna. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om försikitigt så smeten är jämn. För över i en form, viktigt att den är klädd i bakplåtspapper! Grädda i ugnen ca 30 min på 175 grader. 

Kakan blir godast om den får stå i kylskåpet några timmar, gärna över natten. Jag vet inte varför men på nått sätt blandar sig liksom smakerna bättre då och resultatet blir himla mycket godare.

Kommentera