Äntligen fredag!
Försöker verkligen uppdatera här oftare men det är svårt. Denna veckan har jag haft fullt upp med skolan och någon ledig tid över har jag knappt haft. Dagens recept är därför något jag testade mig på för några dagar sedan, precis efter kolakladdkakan del 1. Detta är smakkombinationer på hög nivå, sött möter surt, gott möter ännu godare. Tänk att det kan vara såhär enkelt att få till en lyxig smak, det är verkligen guldkant i vardagen!

Denna kolakladdkaka gräddas i portionsformar och receptet räcker till 12 personer.
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
150 g smör
1 burk kondenserad mjölk
Börja med att vispa ägget och sockret noggrant. Sikta ner vetemjölet. Smält sedan det rumsvarma smöret och rör ner tillsammans med de övriga ingredienserna. Tillsätt till sist den kondenserade mjölken och rör om tills smeten är jämn. Smöra 12 små ugnsformar (portionsstorlek) på 175 grader tills kakorna fått fin färg på toppen. Översta lagret ska vara så där gyllenbrunt, du känner igen det när du ser det!
Ta sedan ut och låt svalna.
Topping
3 dl grädde
2 dl frusna hallon
25 g mörk choklad
Vispa grädde relativt hårdvispat. Spritsa över detta på kladdkakorna. Värm upp hallonen och fördela jämnt över kakorna och toppa sedan med riven mörk choklad.
Ät och njut!

Kommentera